Pernille Rosendahl_1602_large2

SPOT Festival-åbning: Pernille Rosendahl modtager DFDS Rockcruise Legat

Sangeren, komponisten, musikeren m.v. Pernille Rosendahl modtog torsdag aften DFDS’ RockCruise rejselegat i forbindelse med åbningen af SPOT Festivalen.
Rejselegatet er på kr. 25.000.

I sin begrundelse for uddelingen af prisen sagde SPOT Festivalens leder Gunnar Madsen bl.a.:

“Sidste år havde vi på SPOT Festival glæden af, at vores mangeårige samarbejdspartner – DFDS – overrakte deres RockCruise Pris til Spleen United, som et skulderklap til kunstnerisk vedholdenhed.

I år sætter DFDS fokus på ”evne og vilje til forandring og innovation”! De har peget på en kunstner, der i fuldt mål lever op til disse ord.

Prismodtageren er en person, der har prøvet både stor medgang og oplevet, hvor smalt nåleøjet hurtigt kan blive i denne branche.

Prismodtageren har aldrig været bange for at gå sine egne veje, når et nyt værk skulle præsenteres for det brede publikum.

Og i mine øjne har prismodtageren den langtidsholdbarhed som kunstner, der aldrig er en selvfølge ved første blik!

Prismodtageren har den stamina, der er nødvendig, når man både vil bestemme over sit kunstneriske produkt og have styr på, hvordan det søsættes.

Denne søsætning bliver nu belønnet af DFDS med deres pris på 25.000,- kr. til gavn og glæde for sangskriver, sanger og selvudgiver, Pernille Rosendahl!

Med ”Dark Bird” har du inviteret os helt ind, i endnu et uudforsket land, og vi håber, at legatet her vil hjælpe dig med at nå tørskoet frem til mange endnu ukendte steder.”

Pernille Rosendahls karriere – udpluk:
1985 – start på aktiv karriere
1991-1994 korsanger for bl.a. Savage Rose, Zapp Zapp og Majbritte Ulrikkeholm.
1997 – udgav ep’en ”Dream Away” med band (under Pernille Rosendahls navn).
1999 – bandet ændrede navn til Swan Lee, som udgav albummene ”Enter” (2001) og ”Swan Lee” (2004).
2005 – ”Årets Danske Sangerinde”, Danish Music Awards
2007 – Dannede bandet The Storm med Johan Wohlert og udgav ”Where the Storm Meets the Ground” (2008), ”Black Luck” (2009), ”Rebel Against Yourself ”(2011):
2016 – Udgiver solo-albummet ”Dark Bird”.

Om DFDS RockCruise:
Gennem 11 år har DFDS Seaways i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd arrangeret RockCruise-koncerter på København-Oslo-overfarten, hvor en lang række nye og etablerede kunstnere har spillet eksklusive shows. I samme periode har DFDS Seaways været sponsor for SPOT Festival.

Om RockCruise-legatet:
DFDS engagerer sig med dette legat i udviklingsmulighederne for danske musikere og bands, og rejselegatet kan disponeres frit af artisten – i forbindelse med koncerter, pladeindspilninger eller lignende.