Film: Red Army

Søn 1. maj 11:30
Øst for Paradis – Sal F
single-image
Foto: PR

Morsom og medrivende dokumentar om Sovjetunionens legendariske ishockey landshold og den overraskende historie bag facaden.

Den kolde krig imellem Øst og Vest udspillede sig mange steder – ikke mindst på ishockey-banen! For Stalin og hans efterfølgere var de stærke, sovjetiske sportsfolk ambassadører for den kommunistiske ideologi, og i ‘Red Army’ fortæller Gabe Polsky den sande, men ofte utrolige historie om sovjetisk ishockey set igennem mesterspilleren Slava Fetisov og hans holdkammerater.

Med en kollektivistisk og elegant spillestil baseret på teamwork, forsvarede Fetisov & co. den sovjetiske ære overfor kapitalisterne fra USA og Canada. Men efterhånden som det sovjetiske imperium begyndte at smuldre op igennem 1980’erne, mærkedes ændringerne i det politiske klima både på og udenfor ishockey-banen hvor gårsdagens nationale helt pludselig blevopfattet som en politiske fjende.

Werner Herzog har produceret, og den helt fænomenale historie er absolut ikke kun for ishockey-fans. Det er den simpelthen for god til!

“One of Cannes’ most pleasurable surprises” – The New York Times

“A slick, witty, fast-moving blend of sports story and history lesson with clear appeal beyond the hockey-fan demographic.” – The Hollywood Reporter

“A moving and incisive documentary.” – Variety

da|/time-table/|Tilbage til liste|0