DOKK1-SPOT-Folkeuni

SPOT Festival rykker ind på Dokk1

Musik er sprog

Det er under dette tema, at SPOT Festival i år har skabt et samarbejde med Folkeuniversitetet og Dokk1. Lørdag den 30. april indtager både musikere, forskere og journalister de mange smukke rum på Dokk1 ved Aarhus havn for at udforske musikken som sprog- og kommunikationsmiddel. Det gælder både dens muligheder og begrænsninger.

Rektor hos Folkeuniversitetet Sten Tiedemann udtaler:

På overfladen ser vi meget forskellige ud, men SPOT Festival og Folkeuniversitetet supplerer hinanden på bedste vis. Hvor Folkeuniversitetets opgave er at formidle den nyeste forskning, så formidler SPOT Festival den nyeste nordiske musik. På DOKK1 den 30/4 går det hele op i en højere enhed. Det er den foreløbige kulmination på et spændende og frugtbart samarbejde mellem to nysgerrige og legesyge organisationer. Og vi har mere i støbeskeen.  Blandt andet til Nordiske Nätter på Moesgaard Museum den 4-6. november.

Én ting vil stå klart med denne dags alsidige program; at musikken er en stor kilde til hvordan vi forstår os selv og verden, og os selv i verden. Det gælder både musikere og lyttere, som gensidigt er afhængige af hinanden for at musikken kan blive til et sprog.

Festivalleder Gunnar Madsen udtaler:

Når sproget er musik, kan en lørdag vel aldrig blive for lang i godt selskab?
En broget eftermiddag i Dokk1 er hurtigt forbi, så vi håber, at mange får gode oplevelser og ny viden om musikkens store verden med hjem. Tak til partnere og “praktiske grise”, der har gjort dette nye SPOT initiativ muligt.


Programmet lørdag, som er åbent for alle, er fyldt med spændende arrangementer: