beinta

Uropførelse: Samarbejde mellem SPOT Festival, Aarhus Symfoniorkester og AUT præsenterer en nykomponeret symfonisk værk 30. april akkompagneret af rå, atmosfæriske film-elementer.

Mange kender nok historien om ”Barbara”, bl.a. filmatiseret af Nils Malmos. Men bag denne dramatiserede udgave ligger fortællingen om den virkelige “Barbara” / Beinta, og det er hendes indre landskab det nyskrevne værk BEINTA tager sit udgangspunkt i – skabt af komponisterne Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsen.

Denne musikalske fortælling bliver uropført på SPOT Festival, når festivalens samarbejde med Aarhus Symfoniorkester samt AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere (der har bestilt værket som en del af deres 50 års jubilæum), resulterer i en koncert 30. april i Symfonisk Sal.

Som inspiration til og baggrund for BEINTA har den færøsk fødte komponist Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð rejst tilbage til Færøerne for at konfrontere sig selv med fortællingen om Beinta. Anna Katrin boede i netop den præstebolig i Viðareiði, hvor Beinta selv boede i sin tid og hvor Beinta siges at spøge, og har altså også i en periode levet i den barske natur lige så utæmmelig og uberegnelig som 1700-tals kvinden.

BEINTA er en sangcyklus, som er blevet til i et unikt samarbejde mellem Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsen, der mødte hinanden på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor de studerer henholdsvis elektronisk og klassisk komposition. Deres værk udforsker og sammensmelter klange fra ny kompositionsmusik og alternativ pop, og akkompagneres af rå og atmosfæriske film-elementer af den færøske filmduo Rammatik.

SPOT Festival står for præsentationsplatformen og lægger scene og teknik til.

Adgang: Enten med særskilt billet eller med SPOT-armbånd, som skal vises ved indgangen til Symfonisk Sal.

(Foto: Ditte M. Joensen)